Siteuri care transmit ştiri false despre criza din Ucraina, închise de autorităţile din România

Autorităţile române au închis sau urmează să închidă mai multe siteuri care propagă ştiri false în contextul crizei din Ucraina, iar postul de televiziune Russia Today nu va mai fi transmis în ţara noastră.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, luni, o serie de măsuri luate de autorităţi pentru blocarea anumitor surse care propagă ştiri false în contextul crizei din Ucraina.

Astfel, el a anunţat că mai multe siteuri, printre care ru.mdsputniknews.com, md.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com, citestesitu.com, rtnews.ro au fost închise sau urmează să fie închise în perioada următoare.

De asemenea, el a precizat că în România nu va mai retransmis postul tv Russia Today. 

“Începând din această seară, potrivit datelor comunicate la nivelul Guvernului, ultimul operator care furnizează servicii tv în România va opri difuzarea Russia Today în România, începând din această seară niciun operator de difuzare a Russia Today din România nu va mai avea acest serviciu activ. La nivel european au fost anunţate deja măsuri de blocare a redifuzării atât a conţinutului Russia Today şi a Sputnik”, a precizat Dan Cărbunaru.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI