Focare de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Penitenciarul pentru femei Târgşor

Peste 30 de persoane – pacienţi ai secţiei Chirurgie II şi personal medical – au fost diagnosticate cu COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Un alt focar de infecţie cu coronavirus a fost identificat de către autorităţile din Prahova la Penitenciarul pentru femei de la Târgşor.

La Spitalul de Urgenţă Ploieşti, în secţia Chirurgie II au fost depistaţi ca fiind infectaţi 19 pacienţi şi 12 angajaţi. Pacienţii au fost transferaţi la spitale suport COVID-19 din judeţ, iar salariaţii au fost izolaţi la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, transmite, marţi, Prefectura Prahova.

Al doilea focar a fost identificat, tot marţi, la Penitenciarul pentru femei de la Târgşor, unde nouă deţinute au fost diagnosticate cu COVID-19, toate fiind transferate la Penitenciarul Spital Mioveni.

În judeţul Prahova, rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-Cov-2 este, conform raportării de marţi, de 15,37 cazuri la 1000 de locuitori.

„Conform raportării DSP, numărul de paturi COVID-19 ocupate este de 420. În secţiile ATI sunt ocupate 26 paturi adulţi, din totalul de 26, şi un pat copil, din totalul de 2”, mai informează Prefectura.

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, marţi, la ora 14.00, în unităţile de învăţământ din judeţul Prahova au fost raportaţi 207 elevi şi 46 de cadre didactice cu teste pozitive la infecţia cu coronavirus.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI