Un român băut a intrat cu o mitralieră într-o biserică din Franța. Ce le-a spus oamenilor legii

Un român a fost arestat după ce a intrat, duminică, într-o biserică din Ajaccio cu un pistol mitralieră care s-a dovedit apoi a fi fals. Bărbatul era foarte beat și le-a spus polițiștilor că a găsit arma pe plajă și a luat-o pur și simplu cu el.

Incidentul a avut loc duminică dimineața, pe 30 ianuarie, în biserica Saint- Roch din orașul francez Ajaccio, după ce un bărbat despre care martorii au spus inițial că purta și cagulă a intrat la slujbă cu un pistol-mitralieră, scrie Libertatea, care citează France 3.

Bărbatul a pus mitraliera lângă scaun, iar credincioșii au apelat imediat poliția, care a evacuat biserica.

”Când a ieșit, au sărit asupra lui polițiștii care îl așteptau. Era complet beat, dar este greu să faci diferența dintre armele false și cele care nu sunt, când nu le ai în mână”, a spus un martor, care a remarcat și faptul că „oamenii au rămas foarte calmi”.

Polițiștii care l-au arestat pe suspect au descoperit imediat că arma era falsă, iar bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate. L-au dus la secție, unde au aflat că este un român, născut în 1967.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a găsit arma falsă pe plajă și a luat-o pur și simplu cu el, fără intenția de a face rău cuiva.

Românul a recunoscut toate faptele și a spus la tribunal, pe 1 februarie, că era foarte beat, fiind judecat în regim de procedură simplificată de recunoaștere a faptelor, la Ajaccio.

A fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, cu probațiune timp de doi ani (muncă obligatorie și terapie de dezalcoolizare obligatorie).

De asemenea, a fost condamnat la pedeapsa suplimentară de interdicție de a deține o armă timp de trei ani.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI