Zece membri ai Frăţiei Musulmane, condamnați la moarte de o instanță din Egipt

O instanţă din Egipt a condamnat la moarte zece membri ai organizaţiei ilegale Frăţia Musulmană care intenţionau să atace obiective din cadrul poliţiei, transmite duminică agenţia de presă de stat MENA, preluată de Reuters. Condamnările mai trebuie ratificate de Marele Muftiu al ţării, precizează sursa citată.

Agenţia nu precizează identităţile condamnaţilor, nici dacă ei şi-au recunoscut sau nu vinovăţia.

Potrivit MENA, cei zece formaseră un grup numit „Brigăzile din Helwan” (oraş de la sud de Cairo – n. red.), care participa la un complot extins în vederea unor atacuri asupra poliţiei din regiunea capitalei, cu scopul de a răsturna regimul, scrie sursa citată de Agerpres.

Egiptul a declanşat împotriva Frăţiei Musulmane una din cele mai ample represiuni din istoria modernă, după ce armata l-a răsturnat de la putere, în 2013, pe preşedintele islamist Mohamed Mursi, primul şef de stat egiptean ales în mod liber, însă contestat ulterior prin manifestaţii de stradă. Actualul guvern de la Cairo consideră Frăţia organizaţie teroristă, deşi gruparea afirmă de multă vreme că doreşte schimbări paşnice.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI