Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic. Tenismenul va fi deportat?

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic din nou și intenționează să-l deporteze, transmite BBC. Contestația rămâne singura opțiune a tenismenului sârb.

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a solicitat şi obţinut o audiere de urgenţă în faţa autorităţilor australiene de imigraţie, după ce vineri dimineață viza sa de Australia a fost anulată.

Curtea Federală din Australia a anunţat pe Twitter că „are loc o întâlnire între Novak Djokovic şi Ministerul pentru Imigraţie, Cetăţenie, Servicii de migraţie şi Afaceri Multiculturale”.

Este de aşteptat ca Djokovic să obţină, în urma acestei întâlniri, un proces de apel de urgenţă în privinţa anulării vizei sale, pentru a putea evolua la turneul de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, care va debuta luni la Melbourne, notează Agerpres.

Nicholas Wood, avocatul lui Djokovic, a afirmat, vineri, că decizia ministrului Alex Hawke de a-i anula viza jucătorului sârb este una „iraţională”, acuzând autorităţile australiene că au luat această decizie bazându-se pe faptul că Djokovic ar putea produce un val de reacţii „anti-vaccinare”, având în vedere că el nu s-a vaccinat.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI