Vine gerul în România! Avertizare meteo de temperaturi ce coboară până la – 18 grade

ANM a emis o informare meteo valabilă de marți până joi, interval în care vremea va devini geroasă, cu temperaturi ce vor coborî până la minus 18 grade. Meteorologii anunță și intensificări ale vântului, care vor amplifica și mai mult senzația de frig. 

În intervalul marți, 11 ianuarie, ora 20 – joi, 13 ianuarie, ora 18, meteorologii anunță că va fi deosebit de rece și ger dimineața și noaptea. 

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi (12 spre 13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.

De asemenea, meteorologii au emis și un Cod galben de vânt în mai multe județe, valabil în intervalul 11 ianuarie, ora 11 – 11 ianuarie, ora 23.

Atenţionarea Cod galben vizează judeţele: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

În intervalul menționat vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65…75 km/h, potrivit ANM.

Meteorologii au emis, marți, o prognoză specială pentru București, în care anunță frig până joi seara. Minimele vor ajunge miercuri şi la minus 8 grade.

Marți, vremea se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 45…50 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat în primele ore ale intervalului, apoi va slabi treptat în intensitate. Temperatura minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

De miercuri dimineață până joi la ora 8.00, vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.

Apoi, până joi seara, vremea va fi rece, mai ales dimineața. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI