Se schimbă regulile de călătorie pentru Italia. Ce restricții au intrat în vigoare

Începând de astăzi în Italia au intrat în vigoare noi restricții de călătorie pentru turiști.

Persoanele care călătoresc în Italia trebuie să dovedească că au fost vaccinate anti-coronavirus sau că au trecut prin boala Covid-19.

Aceste dovezi sunt necesare pentru a avea acces în hoteluri, centre de congrese şi restaurante. De asemenea, certificatul de vaccinare este necesar și pentru a folosi teleschiul sau transportul local, conform DPA.

Turiştii din UE pot folosi în Italia codurile QR din certificatele lor de vaccinare, conform Agerpres.

Consiliul de Miniştri sub conducerea premierului Mario Draghi a fost de acord asupra regulilor la sfârşitul anului trecut.

Acestea extind restricţiile din viaţa de zi cu zi, în special pentru nevaccinaţi, întrucât un test de coronavirus negativ de coronavirus nu mai este suficient pentru multe locuri.

Noua regulă se aplică acum şi echipelor sportive. Fotbaliştii, de exemplu, trebuie să fie vaccinaţi sau recuperaţi după infecţia cu COVID-19 pentru a fi lăsaţi să joace.

Ţara de aproximativ 60 de milioane de locuitori a înregistrat recent o creştere bruscă a numărului de noi infecţii cu coronavirus. Cea mai recentă rată de incidenţă pe şapte zile a fost un record de 1.669 de noi infecţii la 100.000 de persoane, la nivel naţional.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI