Nicuşor Dan: Veniturile reale ale Primăriei Bucureşti în 2022 vor fi la jumătate din veniturile din 2021

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că instituţia va avea, în 2022, venituri reduse la jumătate faţă de veniturile reale din 2021, ceea ce va pune Primăria Bucureşti în imposibilitatea de a asigura serviciile publice pe care le areîn atribuţii.

”Aşa cum arată proiectul de buget naţional în acest moment, veniturile reale ale Primăriei municipiului Bucureşti în 2022 vor fi la jumătate din veniturile reale ale Primăriei municipiului Bucureşti în 2021 ceea ce va pune Primăria municipiului Bucureşti în imposibilitate de a asigura serviciile publice pe care le are în atribuţii”, a anunţat, marţi, Nicuşor Dan. 

Acesta a precizat că ”nicio instituţie nu poate să funcţioneze cu un buget la jumătate”.

”Vă aduc aminte ca exemplu, România în criza din 2010 a fost constrânsă să reducă salarii semnificativ, a avut mari probleme în condiţiile în care a avut o scădere de 10 la sută, nu de 50 la sută cum se preconizează în 2022”, a mai afirmat primarul. 

El a explicat că, în 2021, bugetul Primăriei Capitalei a fost de 10 miliarde, dintre care 6 miliarde au mers la sectoare, iar 4 miliarde au revenit municipalităţii.

Dintre aceste patru miliarde, două au fost pentru subvenţii, un miliard pentru termie şi 1 miliard pentru transportul public.

Nicuşor Dan a precizat că bugetul pentru 2022 este tot 10 miliarde, dar că subvenţiile vor fi trei miliarde, nu doar două miliarde şi astfel Primăria Bucureşti va fi nevoită să se descurce cu un miliard, faţă de două câte au fost în acest an.

 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI