Adele a petrecut cu albumul „30” a patra săptămână consecutiv pe primul loc în Billboard 200

Cântăreaţa Adele a petrecut cu albumul „30” a patra săptămână consecutiv pe primul loc în Billboard 200.

 „30” a fost vândut în 183.000 de unităţi în Statele Unite, în săptămâna încheiată pe 16 decembrie, potrivit MRC Data. Este primul album cu patru săptămâni consecutiv pe primul loc din ultimele nouă luni. 

Cel mai recent, „Dangerous: The Double Album” al lui Morgan Wallen a petrecut cel puţin patru săptămâni în fruntea topului american. În total, discul s-a clasat pe această poziţie timp de zece săptămâni, între 23 ianuarie şi 27 martie 2021. Cel mai recent album al unei cântăreţe care a obţinut această performanţă este „Folklore” al lui Taylor Swift, care a petrecut primele şase săptămâni în fruntea listei, dintr-un total de opt săptămâni neconsecutive, începând cu august 2020.

„30” este al patrulea album lansat anul acesta care a petrecut cel puţin patru săptămâni pe primul loc, după „Certified Lover Boy” al lui Drake (cinci săptămâni), „Sour” al Oliviei Rodrigo (cinci săptămâni) şi „Dangerous” al lui Wallen (cu zece săptămâni).

Cât priveşte clasamentul britanic al albumelor, cel de-al patrulea material de studio al lui Adele a petrecut de asemenea patru săptămâni pe primul loc şi este singurul album din 2021 cu o astfel de performanţă.

Al doilea album Juice WRLD lansat postum, „Fighting Demons”, a debutat pe poziţia secundă în clasamentul american, cu 119.000 de unităţi vândute. Piesele de pe album au fost accesate online de 155,49 de milioane de ori.

Juice WRLD s-a clasat în fruntea topului cu primul album lansat postum, „Legends Never Die” (iulie 2020), dar şi cu „Death Race for Love” (martie 2019).

Taylor Swift şi „Red (Taylor’s Version)” au coborât un loc, până pe trei, după a cincea săptămână de la lansarea albumului reînregistrat, când acesta a fost vândut în 68.000 de unităţi.

Michael Bublé şi „Christmas” s-au menţinut pe poziţia a patra, cu 64.000 de unităţi vândute în a 97-a săptămână de top.

Olivia Rodrigo şi „Sour” şi-au păstrat de asemenea poziţia anterioară, a cincea, după ce albumul a fost vândut în 60.000 de unităţi în a 30-a săptămână de la lansare.

Top 10 al Billboard 200 este completat de Morgan Wallen cu „Dangerous: The Double Album”, Mariah Carrey cu „Merry Christmas”, Vince Guaraldi Trio cu „A Charlie Brown Christmas”, Drake cu „Certified Lover Boy” şi Polo G cu „Hall of Fame”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI