Previziuni pentru 2022. Arafat: Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două

Pentru perioada sărbătorilor de iarnă Guvernul României anunță o relaxare a restricțiilor. Efectele petrecerilor din noaptea de Revelion vor fi vizibile după aproximativ două săptămâni, a afirmat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Raed Arafat spune că nu toată lumea va respecta normele sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19.

„Nu există să vină oameni din zonele de risc şi să nu intre în carantină (…) Orice impact al unei aglomeraţii, al unei interacţiuni, mobilităţi mai mari, am învăţat foarte bine, cam la o săptămână – două începem să vedem efectele. Aceasta este situaţia. Acum depinde cât de mare va fi impactul şi depinde de cât de mult vom respecta regulile.

Clar că nu toată lumea va respecta regulile, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările şi regulile”, a spus Arafat într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări în legătură cu efectele participării oamenilor la petrecerile de Revelion, în contextul apariţiei tulpinii Omicron a coronavirusului.

În noaptea de Revelion se vor putea organiza petreceri în aer liber fără limită de participanți sau oră de închidere, singura condiție fiind purtarea măștii. Și restaurantele pot rămâne deschise toată noaptea, însă cu grad de ocupare de 50%.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI