Ce spune șeful OMS Europa despre vaccinarea obligatorie. Când ar trebui să fie luată această măsură

Șeful OMS Europa, Hans Kluge, a declarat, marți, introducerea vaccinării obligatorii împotriva Covid-19 ar trebui să fie luată în calcul doar atunci când toate celelalte opțiuni posibile au fost epuizate, informează Reuters.

“Vaccinarea obligatorie este ultimă soluție absolută și se aplică numai atunci când toate opțiunile fezabile pentru îmbunătățirea ritmului vaccinării au fost epuizate”, a afirmat, într-o conferință de presă, Hans Kluge.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care din ce în ce mai multe țări din Europa, inclusiv Germania, au început să ia în calcul ca vaccinarea anti-Covid-19 să devină obligatorie.

Austria este prima țară europeană care a anunțat că imunizarea împotriva Covid-19 va deveni obligatorie de la 1 februarie 2022.

De asemenea, în Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat că vaccinarea anti-Covid-19 va fi obligatorie pentru persoanele care au peste 60 de ani. Măsura trebuie să fie aprobată în Parlament.

La rândul lor, autoritățile din Cehia au decis ca începând din luna martie a anului vaccinarea anti-Covid-19 să fie obligatorie pentru anumite categorii profesionale, printre care persoanele.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI