GCS: La acest moment în ţară sunt disponibile pentru pacienţii cu COVID 167 de paturi libere de ATI, din care 3 în Bucureşti

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că vineri, în ţară, sunt disponibile pentru pacienţii cu COVID 167 de paturi libere de ATI, din care 3 în Bucureşti.

„În data de 26 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.664 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19.  În Bucureşti sunt avizate de DSP 389 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 81 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

1.312 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

”La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 167 paturi  libere de ATI, 3 în Bucureşti, 8 în judeţul Alba, 3 în judeţul Bacău, 8 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Călăraşi, 4 în judeţul Caraş Severin, 16 în judeţul Constanta, 2 în judeţul Dâmboviţa, 8 în judeţul Dolj, 5 în judeţul Galaţi, 4 în judeţul Gorj, 1 în judeţul Harghita, 2 în judeţul Hunedoara, 25 în judeţul Iaşi, 1 în judeţul Mehedinti , 7 în judeţul Neamţ, 7 în judeţul Olt, 2 în judeţul Sălaj, 15 în judeţul Sibiu, 9 în judeţul Suceava, 4 în judeţul Teleorman, 3 în judeţul Timiş, 10 în judeţul Vaslui, 16 în judeţul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.”, a precizat sursa citată.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI