O nouă variantă a SARS-CoV-2, descoperită în Africa de Sud

O nouă variantă a noului coronavirus – B.1.1.529 -a fost descoperită în Africa de Sud, cea mai afectată ţară africană de pandemie.

”Am descoperit, din nefericire, o nouă variantă, care constituie o sursă de îngrijorare în Africa de Sud”, a anunţat într-o conferinţă de presă vurusologul Tulio de Oliveira, conform AFP.

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ”extrem de mare” de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au descoperit deja varianta beta.

În acest stadu, cercetătorii nu sunt siguri de efcienţa vaccinurilor împotriva covid-19 împotriva acestei noi forme a virusului.

Apariţia acestei variante se află la baza creşterii ”exponenţiale” a contaminărilor din ultimele săptămâni, potrivit ministrului sud-african al Sănătăţii Joe Phaahla, care a participat a această conferinţă de presă.

Alte cazuri au fost semnalate în Botswana vecină şi la Hong Kong – la o persoană care s-a întors în urma unui călătorii în Africa de Sud.

Africa de Sud, care se teme de un nou val al epidemiei până la sfârşitul anului, este în mod oficial cea mai afectată ţară de pe continent de pandemia covid-19.

Ea înregistrează 2,9 milioaned de cazuri şi peste 89.600 de morţi don cauza covid-19.

Pandemia covid-19 este dominată în prezent, în lume, de o răspândire a variantei indiene (delta), foarte contagioasă, descoperită în India.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI