GCS: În ţară sunt disponibile 27 de paturi ATI pentru pacienţii COVID-19 / În Capitală este liber un singur pat

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că în ţară sunt disponibile, pentru pacienţii cu COVID-19, 27 de paturi libere de ATI.

Cele mai multe dintre acestea sunt în judeţul Vrancea – 7, câte 3 fiind în judeţele Harghita, Neamţ şi Tulcea, câte două în Constanţa, Iaşi şi Vaslui, câte unul în Bucureşti, Bacău, Caraş-Severin, Sălaj şi Suceava.

„În data de 17 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.718 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 391 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 143 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent,1.655 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

„La nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 27 paturi libere de ATI, 1 în Bucureşti, 1 în judeţul Bacău, 1 în judeţul Caraş-Severin, 2 în judeţul Constanta, 3 în judeţul Harghita, 2 în judeţul Iaşi, 3 în judeţul Neamţ, 1 în judeţul Sălaj, 1 în judeţul Suceava, 3 în judeţul Tulcea, 2 în judeţul Vaslui, 7 în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2. Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a precizat sursa citată.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI