Vești bune! Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători

Dacă trendul actual de scădere a cazurilor de Covid-19 se menține constant, înainte de sărbătorile de iarnă cele mai multe dintre județe vor ajunge la incidențe de sub 3 la mia de locuitori, susține Octavian Jurma.

Specialistul atrage atenția că prognoza în această perioadă este puternic influențată de măsurile luate și de conformarea populației cu ele. Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieșirea din valul 4, mai spune Jurma.

„Majoritatea județelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători daca trendul actual se menține constant”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit estimărilor sale, în 28 decembrie, judeţul Sibiu ar fi singurul din ţară cu incidenţă de peste 9 la mie, motivând că Sibiul este în creştere masivă în ultima perioadă, „cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare, când s-a subestimat incidenţa”. Aceeași estimare arată că singurele județe cu rată de infectare de peste 3 la mie la finalul lunii decembrie ar urma să fie Argeş, Bihor şi Vâlcea.

Acesta spune că deschiderea școlilor în format fizic la o incidență mare, de peste 3 la mie, lipsa de conformare cu măsurile de limitare a pandemiei, relaxarea prematură, haosul politic, toate pot să producă platouri (număr constant de cazuri) înalte.

„Mă îngrijorează faptul că avem județe ca Satu Mare care se mențin într-un platou înalt de mai multe săptămâni”, a mai scris Octavian Jurma pe rețeaua socială.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI