Această țară redeschide granițele și primește din nou turiști

De la 1 noiembrie Israelul primește din nou turiști străini. Pentru a intra în țară, străinii au nevoie de un certificat de vaccinare nu mai vechi de şase luni.

Guvernul israelian a confirmat miercuri redeschiderea graniţelor pentru turiştii străini vaccinaţi împotriva COVID-19 de la 1 noiembrie.

Premierul Naftali Bennett indicase săptămâna trecută intenţia guvernului său de a redeschide granițele pentru turiştii străini la 1 noiembrie, însă această măsură nu fusese încă validată de autorităţi.

Miercuri, biroul de presă al guvernului a informat despre noi măsuri legate de pandemie, redeschiderea frontierelor pentru călătorii străini şi simplificarea procesului de intrare pentru israelieni şi pentru forţa de muncă.

Turiștii vor putea călători în Israel fără a fi nevoie să solicite mai întâi un permis de intrare, dar cu condiţia să prezinte un certificat de vaccinare nu mai vechi de şase luni, au spus autorităţile.

Călătorilor li se va cere, de asemenea, să prezinte un test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte de plecare şi să facă un al doilea test la sosire. După confirmarea faptului că acest al doilea test este negativ, carantina călătorilor va fi ridicată.

Israelul va recunoaşte vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac şi Sinopharm, dar din 15 noiembrie, Sputnik V.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI