Șoc în luma fotbalului! Un jucător australian de 21 de ani a anunţat că este homosexual

Jucătorul echipei australiene Adelaide United Josh Cavallo este primul fotbalist profesionist în activitate care anunţă că este homosexual, informează BBC.

Tânărul de 21 de ani a scris pe reţelele de socializare că se simte în sfârşit confortabil să vorbească despre ceva personal.

„Sunt fotbalist şi sunt gay. Tot ceea ce vreau să fac este să joc fotbal şi să fiu tratat în mod egal”, a spus mijlocaşul, într-o înregistrare video.

Josh a precizat că s-a săturat să încerce să performeze la cel mai înalt nivel şi să trăiască o viaţă dublă, adăugând că „este obositor”.

„A fost un drum lung să ajung în acest punct al vieţii mele, dar nu aş putea fi mai fericit de decizia mea de a face cunoscut acest lucru. Mă lupt cu sexualitatea mea de şase ani şi mă bucur că pot să pun capăt speculaţiilor”, a declarat jucătorul.

Cavallo a considerat iniţial că oamenii ar gândi altfel despre el când ar afla: „Ar începe să spună lucruri rele despre mine sau să-şi bată joc de mine. Nu este cazul. Câştigi astfel mai mult respect de la oameni.”

Cavallo a spus că avea în minte cazul fostului fotbalist Fashanu, în timp ce lua în considerare posibilitatea de a-şi dezvălui homosexualitatea.

„Îmi amintesc că am citit despre Justin Fashanu că a fost primul fotbalist profesionist care şi-a dezvăluit homosexualitatea în anii 1990 şi că s-a sinucis opt ani mai târziu şi asta m-a pus pe gânduri”, a spus el.

El a catalogat drept „imens” sprijinul primit din partea clubului său, Adelaide United, din partea coechiperilor lui şi al oficiallor din fotbalul australian şi a spus că vrea să fie un exemplu pentru alţi jucători homosexuali.

Primul fotbalist care şi-a recunoscut homosexualitatea a fost englezul Justin Fashanu în anii 1990, dar el s-a sinucis în 1998, după ce a renunţat la fotbal şi în timp ce locuia în Statele Unite. O organizaţie caritabilă creată de familia lui a făcut publică, anul trecut, o scrisoare a unui jucător anonim din Premier League, în care acesta denunţa lipsa de progres în fotbal pe acest subiect.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI