Țara care se redeschide doar după ce 90% din populație va fi vaccinată

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a stabilit vineri pragul de 90% vaccinare cu schemă completă a populaţiei pentru a începe redeschiderea ţării, anunţând astfel încheierea politicii sale de carantinare drastică.

„Înainte spuneam că trebuie să rămânem acasă pentru a salva vieţi, acum trebuie să ne vaccinăm pentru a le salva”, a spus Jacinda Ardern, al cărei guvern a fost salutat de întreaga lume pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19.

Autorităţile neozeelandeze, care nu au anunţat o dată precisă pentru atingerea acestui obiectiv, au administrat până în prezent cele două doze de vaccin la peste 68% din populaţia ţintă, scrie EFE, potrivit Agerpres.

După atingerea acestui obiectiv, Noua Zeelandă va începe să aplice un nou sistem de tip „semafor”, în care verde înseamnă revenirea la normalitate, iar roşu situaţie de risc, pentru a reglementa redeschiderea activităţilor comerciale şi altor stabilimente.

Noua Zeelandă, care a raportat vineri 129 de noi contagieri locale, a înregistrat în total 5.300 de cazuri de COVID-19 (probabile şi confirmate) de la începerea pandemiei, dintre care 28 de decese şi peste 820 de cazuri active.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI