Aceste insule s-au redeschis pentru turiștii din 19 țări

Indonezia a redeschis insulele Bali și Riau pentru turiştii din 19 ţări. Decizia a fost luată în contextul reducerii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, a anunţat un oficial indonezian, informează dpa.

„Urmând directiva prezidenţială, le permitem turiştilor din 19 ţări să viziteze insulele Bali şi Riau”, a anunţat într-un comunicat Luhut Pandjaitan, însărcinat cu măsurile împotriva pandemiei.

Cele 19 ţări sunt Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Bahrain, Qatar, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Liechtenstein, Italia, Franţa, Portugalia, Spania, Suedia, Polonia, Ungaria şi Norvegia, a precizat oficialul.

Vizitatorii din aceste ţări vor putea intra în Indonezia doar prin insulele turistice Bali şi Riau.

Turiştii vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID scris în engleză şi să facă de asemenea dovada unui test PCR negativ şi de rezervare la hotel.

Aeroportul Ngurah Rai din Bali se redeschide de joi pentru zborurile internaţionale.

Indonezia a relaxat gradual restricţiile impuse pentru a stăvili răspândirea COVID-19 după o escaladare a numărului de contaminări în iunie şi iulie, care au pus presiune mare pe spitale. Însă în ultimele săptămâni, numărul zilnic de cazuri a început să scadă treptat, ajungând la sub 1500 pe zi.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI