Alertă! Nu mai sunt paturi libere ATI pentru pacienţii cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică aunţă, miercuri, că la nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI pentru pacienţii cu coronavirus. Sunt operaţionale 1.566 de paturi pentru pacienţii în stare gravă, dintre care 336 în Bucureşti.

”În data de 13 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1566 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. 

Sursa citată a precizat că la nivel naţional există o rezervă operaţională de 158  paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 1.676 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere  ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, au mai trasmis autorităţile. 

Acestea au precizat că se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

”Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI