Cifre alarmante! Crește rata de infectare în Capitală

Rata de infectare în București continuă să crească și se apropie de 5 la mia de locuitori. Luni, rata de infectare în Capitală a urcat la 4,95, față de 4,35 cu o zi în urmă.

Reamintim că în situația în care incidența cazurilor COVID-19 trece de 6 la mie, atunci școlile intră în sistem online. De asemenea, se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Incidența cazurilor COVID-19 a trecut sâmbătă pragul de 4 la mie în Capitală, fiind de 4,1. Duminică, rata de infectare a ajuns la 4,35.

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ceea ce înseamnă că este obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri. Potrivit unei noi hotărâri de guvern adoptate joi, certificatul verde COVID va fi obligatoriu și pentru copiii cu vârsta de la 12 ani, și nu de la 6 ani, cum era până acum.
Reamintim că în situația în care incidența cazurilor COVID-19 trece de 6 la mie, atunci școlile intră în sistem online.

De asemenea, se instituie carantina de noapte în weekend. Este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-05.00. Carantina nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Totodată, în localitățile cu rata de infectare între 6 și 7,5 la mie magazinele se închid, în weekend, de la ora 18.00.

Duminică, în Capitală au fost raportate 653 de noi cazuri de coronavirus, iar în spitalele din București nu mai era liber niciun pat la ATI pentru pacienții cu terapie intensivă.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI