Florin Cîțu anunță noi reguli anti-panedemie: Vaccinații sunt scutiți de carantina de noapte

Premierul Florin Cîțu a anunțat noi modificări.  Șeful Guvernului va propune în ședința de Guvern să nu mai fie nevoie de testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului verde.

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat el.

Mai mult, persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, iar magazinele vor rămâne deschise și după ora 18:00 în localitățile cu incidență peste 4 la mie, a mai spus premierul.

„Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a spus Cîțu.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI