Situația paturilor ATI la nivel naţional: Sunt libere 32 paturi pentru pacienţii bolnavi de COVID-19

Sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 în toată ţara, conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.  

În Bucureşti sunt 5 paturi libere la acest moment.

„În data de 22 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1163 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. La nivel naţional sunt libere 32 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 5 paturi libere la acest moment”, a arătat Grupul de Comunicare Strategică.

Paturile libere sunt în: Bihor – 2, Braşov -2, Bucureşti – 5, Constanţa- 2, Hunedoara – 3, Ialomiţa – 4, Satu Mare – 1, Sibiu – 4, Tulcea – 1 şi Vrancea – 8.

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a precizat sursa citată.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI