A venit cu mașina proprie la spital și a fost internat direct la ATI. Pacientul era diagnosticat cu Covid-19

Un pacient Covid în stare gravă a venit cu mașina personală până în curtea spitalului și a fost dus direct în ATI. Evenimentul a avut loc la Institutul Marius Nasta din București.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a povestit la Digi24 că pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei s-a observat o diferență importantă între numărul mic de persoane internate pe secție și numărul mare de bolnavi de la secția de terapie intensivă care este plină.

„30% din cazuri necesită terapie intensivă la Institutul <Marius Nasta>”, a spus medicul.

Beatrice Mahler a dat exemplul unui pacient care nici măcar nu a sesizat în ce situație gravă se află.

„Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă.

Este surprinzător acest lucru. A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic. O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă. Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital.

Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii”, a spus medicul.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI