Mersul la mare favorizează răspândirea variantei Delta a coronavirusului! Avertismentul lui Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că activitățile de weekend și cele de pe litoral favorizează răspândirea coronavirusului.

Medicul este de părere că oamenii ar trebui să se ferească de zonele supraaglomerate. Doctorul a menționat spațiile închise, spațiile neaerisite, dar a recomandat și atenție în cazul contactelor cu persoane care nu fac parte în mod obișnuit din anturaj.

”Persoanele cunoscute ne pot de o falsă senzație de siguranță. Trebuie să ne aducem aminte toate măsurile de prevenție cu care am fost obișnuiți în această perioada și să încercăm să ne protejăm mai bine. În acest fel putem să scădem riscul de a ne îmbolnăvi”, a afirmat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

Rugat să dea exemple concrete de activități ”periculoase”, medicul s-a referit la activitățile de weekend în general, precum cele de pe litoral.

”Nu trebuie să lăsăm garda jos. Varianta Delta începe să se răspândească. Cel mai mare risc este printre persoanele nevaccinate sau cu schema incompletă, cu risc mediu de îmbolnăvire”, a afirmat Gheorghiţă.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI