Decizie șocantă! Ce se va întâmpla cu profesorii nevaccinați care refuză să se testeze împotriva coronavirusului

Profesorii care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu au făcut-o, nu au trecut prin boală și nici nu vor să se testeze nu vor mai putea preda fizic, atunci când pragul de infectare cu coronavirus va fi mai mare de 6 la mie. „Să se odihnească puțin”, a fost mesajul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Vorbim de acces nediscriminatoriu până la pragul de 6 la mie. Peste 6 la mie, acei colegi care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat, în aceste cazuri va fi posibilitatea de testare la fiecare 72 de ore.

Dacă nici nu s-au vaccinat, nici nu doresc să fie testași – testarea fiind asigurată de DSP, o pot face și în privat, dar nu decontăm cheltuielile – în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi care au posibilitatea să se vaccineze și nu au făcut-o, nici nu au trecut prin boală, nici nu vor să se testeze la fiecare 72 de ore..

Până la 6 la mie să se odihnească puțin”, a declarat ministrul Educației.

„Nu concediați. Până la coborârea ratei de incidență sub 6 la mie să se odihnească puțin. E greu de înțeles – să ai posibilitatea să te vaccinezi și să nu o faci, evident în situații în care nu sunt constrângeri de natură medicală”, a subliniat el.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI