O insulă intră în izolare. Autoritățile le recomandă turiștilor să plece

Insula Martinica se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Insula va intra într-o „a doua fază de izolare”, ceea ce înseamnă că plajele vor fi închise. Autoritățile le recomandă turiştilor să plece.

”Vom intra într-o a doua fază de izolare. (…) Magazinele vor fi închise, cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor. Locurile de agrement şi cultură vor fi închise. Plajele nu vor mai fi accesibile publicului”, a transmis prefectul Stanislas Cazelles, relatează AFP, citată de Agerpres.

El le-a cerut turiştilor care sunt în situații vulnerabile să plece: ”Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere”.

„Magazinele cu produse necesare începerii anului şcolar se vor redeschide atunci când situaţia sanitară se va ameliora”, a spus el.

Prefectul a recomandat companiilor să se reorganizeze, iar angajații să poată lucra de acasă.

El a subliniat că măsurile anunțate sunt stricte, pot fi revizuite peste 15 zile și se va renunța la ele când situaţia sanitară o va permite.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, cererile pentru spitalizarea persoanelor infectate fiind de două ori mai mare decât capacitatea acestora.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI