Declarație controversată a coordonatorului campaniei de imunizare anti-Covid: Nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, nu consideră că vaccinarea obligatorie este o soluţie pentru accelerarea campaniei de imunizare în masă a populației României.

“Obiectivul nostru nu este să creştem prin orice mijloc numărul persoanele care se vaccinează, este important la baza deciziei să rămână până la urmă dorinţa persoanei care se vaccinează în baza informaţiilor pe care le are. Ţine foarte mult de percepţia societăţii asupra unei măsuri de acest gen, nu cred că suntem pregătiţi ca societate să înţelegem acest tip de abordare însă în momentul de faţă consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie şi asta este părerea mea personală. Cred că în schimb trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizaţi pentru deciziile noastre. Dacă eu mă îmbolnăvesc şi voi îmbolnăvi la rândul meu chiar cu neştiinţă alte persoane şi vor avea o evoluţie nefavorabilă, cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult pentru că tendinţa pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor, fie la intrarea în ţară prezentăm documente false, fie ocolim diverse măsuri cu caracter restrictiv”, a declarat Gheorghiţă.

El a menţionat că măsurile au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor.

“Toate aceste măsuri trebuie să înţelegem că au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor şi să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav şi ajung la spital. Dacă înţelegem lucrurile acestea, este evident un pas înainte, dar în momentul de faţă nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie (…) Din punctul meu în societatea în care noi trăim în momentul de faţă şi la momentul actual, nu cred că este o soluţie”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI