Incidente la Festivalul Electric Castle. Câte infracțiuni au fost constatate

Potrivit unui comunicat comun al Grupării Mobile de Jandarmi, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, în urma acţiunilor de prevenire şi de combatere desfăşurate de jandarmi şi poliţişti au fost constatate în total 85 de infracţiuni. De asemenea, un număr de 125 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constatat un număr de 42 infracţiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi 6 sancţiuni contravenţionale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au constatat 43 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au aplicat 82 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, cât şi  pentru încălcări ale ordonanţei privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.  De asemenea, au fost reţinute 36 permise de conducere.

 „Activităţile pentru asigurarea ordinii publice şi de control, cât şi cele pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă vor continua şi în zilele următoare, în centrul oraşului Cluj-Napoca, unde se mută festivalul Electric Castle, astfel încât participanţii să fie în siguranţă”, a precizat sursa citată.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI