Gabriela Firea tună și fulgeră la adresa lui Nicușor Dan: Noul primar din Bucureşti vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric

Gabriela Firea a afirmat că nimeni nu pare deranjat sau scandalizat de faptul că primarul general Nicuşor Dan vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric, lung de 12 metri.

„Noul primar din Bucureşti vrea să plătească aproape 740.000 de euro pentru un autobuz electric, lung de 12 metri! Nimeni nu pare deranjat! Sau scandalizat! Ministerul Dezvoltării tocmai a cumpărat 56 de autobuze electrice, lungi de 18 METRI, cu aproape 750.000 de euro bucata, produse în Turcia, dar nimeni nu mai ţipă! Da, din Turcia! Nu din Germania, Austria,  Franţa etc! La Timişoara şi Braşov acum sunt primari de la USR+ şi totul e bine… Oare aşa va fi şi la Bucureşti? Oricum, în viziunea noului primarului general un autobuz MAI SCURT cu 6 metri trebuie să fie MAI IEFTIN CU DOAR 10.000 de euro”, a scris Gabriela Firea, vineri pe Facebook. 

Ea a reamintit despre încercarea de a cumpăra 100 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Bucureşti, oferta fiind aproximativ 570.000 euro.

„În mandatul meu, s-a încercat de două ori achiziţia a 100 de autobuze electrice pentru 14 trasee din Capitală.  S-au prezentat ofertanţi din Turcia, China, Germania şi România. Ofertele fie nu au respectat caietul de sarcini, fie preţul a fost mult peste valoare estimată.  Noi ofeream aproape 570.000 de euro pentru un astfel de autobuz, preţ stabilit printr-un studiu de oportunitate făcut cu specialişti BERD.  Ştiţi cât a plătit în 2019 Municipiul Cluj-Napoca pentru un autobuz electric de 12 metri? Puţin peste 570.000 de euro!  Da, pentru celebrele autobuze mov. E totul public şi verificabil! În doar trei ani, autobuzele electrice de pe piaţă s-au scumpit cu 180.000 de euro? Se scumpesc şi acestea din pix şi vorbe, aşa cum este intenţia şi cu tramvaiele produse la Arad?”, a mai explicat Firea.

Aceasta a adăugat că sunt făcute achiziţii mai scumpe la Primăria Capitalei, comparativ cu perioada mandatului pe care l-a avut ea la conducerea PMB.

„Trecând peste toate calomniile care mi-au fost aduse în mandat, cum ar fi arătat transportul în comun din Capitală dacă nu s-ar fi cumpărat cele 400 de autobuze EURO 6, «turcismele» turcoaz?  Sau dacă nu ar fi fost achiziţionate cele 130 de autobuze hybrid Mercedes, cele verzi? Acum, nu doar că se cumpără mai scump, dar se şi scot de pe traseu autobuze, atât din Bucureşti, cât şi din Ilfov, astfel încât călătorii circulă mai greu, stau mai mult în staţii, şi suportă aglomeraţie.  Din rău în mai rău, asta aduc primarii şi consilierii USR şi PNL în Bucureşti!”, a conchis Gabriela Firea.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI