Sorin Cîmpeanu: Este nevoie de resurse inclusiv pentru motivarea personalului didactic

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că sectorul pe care îl gestionează are nevoie de resurse suplimentare inclusiv pentru motivarea personalului didactic.

Este nevoie de resurse inclusiv pentru motivarea personalului didactic, spune ministrul Sorin Cîmpeanu

„Este nevoie de resurse inclusiv pentru motivarea personalului didactic. Aceste resurse trebuie să fie alocate acolo unde trebuie, inclusiv pentru salarizare. Acele criterii de performanță care vor face diferența între salariul unui profesor și salariul altui profesor vor face parte din pachetul legislativ la care lucrăm, știți foarte bine termenele, 1 august, 10 septembrie, 1 octombrie, deci se va întâmpla și acest lucru”, a declarat ministrul Educației, joi.

Întrebat cam cât de mult ar putea crește salariul unui profesor, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

„Nu voi avansa niciun procent. Consider că este iresponsabil să avansezi, în orice poziție ai fi, inclusiv aceea de ministru, înainte de a discuta cu profesorii, cu sindicatele, de a vedea resursele, de a vedea nevoile reale și posibilitățile clare de alocare pe criterii de performanță”.

Execuția bugetului alocat Ministerului Finanțelor e de 50% pe primul semestru, a mai precizat ministrul în același dialog cu presa.

„Execuția bugetului Ministerului Educației este de 50% pe primul semestru, adică exact atât cât trebuia să fie. Premierul Florin Cîțu, ministru interimar de Finanțe, cu siguranță înțelege foarte bine nevoile de finanțare ale Educației. Sunt foarte multe obiective”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI