Ion Rădoi contestă în instanță plasarea sa sub control judiciar

Ion Rădoi contestă acum în instanță plasarea sa sub control judiciar. Preşedintele Sindicatului Liber Metrou (USLM) susține că plasarea sa sub control judiciar este o „ilegalitate”. Avocata sa amenință că va sesiza CSM și alte autorități interne și internaționale.

Apărătorul lui Rădoi susține că înainte de a comunica Poliției și altor instituții abilitate controlul judiciar dispus în cazul liderului sindical, DNA ar fi trimis înștiințarea ministrului Transporturilor și directorului Metrorex.

Joi dimineață, Rădoi a fost la Tribunalul București, însoțit de avocata sa, pentru a cere revocarea controlului judiciar.

„Am considerat că este o ilegalitate (n.r. – măsura controlului judiciar). În momentul în care eşti acuzat pentru orice, nu mai ştiu cum… şantaj. Nu am aflat pe cine am şantajat. M-am întâlnit vreodată? Nici nu l-am văzut pe ministrul Transporturilor. A refuzat. Avem 21 de adrese făcute către Ministerul Transporturilor şi nu a răspuns la niciuna. Nu numai că nu l-am întâlnit, nici nu a răspuns”, a susținut Ion Rădoi.

Întrebat de jurnalişti dacă a depus documentele pentru pensionare, el a răspuns: „Nu am depus. Am de gând, în schimb, să fac o evaluare. Deci, nicicum. (…) Nu, pentru că le-aş da prea mare satisfacţie”.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI