O femeie a fost surprinsă urcând în papuci și șosete pe munte, în zona Bâlea Lac. Avertismentul autorităților

O femeie a fost fotografiată în timp ce urca încălțată doar în papuci pe stâncile din zona Bâlea Lac. În acest context, autoritățile trag un semnal de alarmă.

„Din ciclul așa ceva…uite că se poate-poate! 11.07.2021, pe drum spre Vânătarea lui Buteanu”, a scris Bucegi Mountain Guide, odată cu publicarea imaginii pe Facebook.

Vânătarea lui Buteanu este un vârf muntos din Făgăraș, situat la o altitudine de 2.507 metri, iar traseul până în vârf este unul montan, ce necesită echipament special de protecție.

„Mai în siguranță în drumeție decât însotit de… papuci, greu de crezut că poți fi ! –  ca să cităm din textul folosit de unii care spun că oferă siguranță maximă celor pe care ii plimbă pe munte”, este mesajul postat de Savamont România. Asociația critică prin mesajul său și ghizii care permit astfel de ținute în timpul traseelor montane.

De-a lungul timpului, sute de apeluri la 112 au fost înregistrate, după ce persoanele plecate pe munte în echipament neadecvat au fost rănite sau surprinse de condiții meteo extreme.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI