Doi cetăţeni apatrizi, indezirabili pentru România

La sesizarea Serviciului Român de Informații, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a cetățenilor apatrizi FA și BM, pentru o perioadă de 10 ani.

FA și BM au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propagandă teroristă, fiind implicați în promovarea acestora cu intenția de a convinge și a atrage noi adepți.

FA și BM au un comportament, atitudini și opinii specifice persoanelor aflate în proces de radicalizare.

Având în vedere aspectele menționate, SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini.

Ca urmare a sentinței Curții de Apel București nr. 1112/2021, străinii au fost luați în custodie publică la data de 9 iulie, de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

În calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, SRI are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări pe profil antiterorist, cooperând constant în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI