Atenție! Această țară este din nou în zona de risc extrem de transmitere a Covid-19

O țară care se numără printre destinațiile preferate ale românilor se află din nou pe lista zonelor de risc. Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a crescut alarmant de mult în ultima vreme.

În Spania se înregistrează din nou o creștere a numărului de cazuri de infectări cu Covid-10. Creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor se numără în special în rândul tinerilor.

Spania revine astfel în zona de risc extrem de transmitere a Covid-19.

Zona de risc extrem de transmitere a COVID-19 este stabilită de guvernul de la Madrid la pragul de 250 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile, prag depăşit acum, în timp ce această rată a infectărilor a ajuns la 814 în categoria de vârstă 20-29 de ani.

Ultima dată când a fost depăşită rata de 250 de cazuri la 100.000 de locuitori pentru un interval de 14 zile a fost 22 ianuarie, potrivit Ministerului spaniol al Sănătăţii, care a anunţat că 17.384 de noi cazuri pozitive au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

Odată cu venirea verii şi a vacanţelor, în Spania s-au înmulţit petrecerile tinerilor în baruri, discoteci şi locuinţe, în timp ce purtarea măştii nu mai este obligatorie în aer liber, consecinţa inevitabilă fiind o creştere incontrolabilă a infectărilor în rândul persoanelor tinere. Chiar dacă majoritatea acestora nu ajung să fie spitalizaţi, ei pot transmite virusul altora mai vulnerabili.

Confruntată cu această explozie de infectări, Spania doreşte să accelereze vaccinarea tinerilor, pentru a evita un nou val epidemic, agravat şi de varianta Delta a coronavirusului, care ar ruina sezonul turistic estival şi ar întârzia redresarea economiei, scrie Agerpres.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI