Ludovic Orban, renegat de liberali: Nu mai este președintele meu!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a declarat că nu îl mai recunoaște pe Ludovic Orban ca președinte al PNL. El susține că Ludovic Orban a provocat un scandal la alegerile din organizația județeană a partidului.

La Timiș erau convocate alegeri săptămâna trecută, însă acestea nu au putut avea loc din cauză conflictului dintre tabăra Orban și tabăra Cîțu, totul culminând chiar și cu dispariția ștampilei organizației.

„Entuziaștii fără drept de vot au furat buletinele și ștampilele, inclusiv pe cea cu numele meu și au ocupat sala după ce am anunțat amânarea alegerilor. În incinta Filarmonicii au rămas să „voteze” persoane despre care nu știam nici măcar dacă au calitatea de membri PNL.

Culmea absurdului a fost atinsă când Adrian Oros, apropiatul lui Orban și chiar însuși Orban au încurajat continuarea simulacrului de alegeri, cu 300 de persoane în sală, dintre care cine știe câți erau veniți din alte localități sau chiar din afara partidului. La alegeri ar fi trebuit să voteze 914 de membri legitimi, cuprinși într-un convocator și validați prin procedurile premergătoare”, a declarat Alin Nica.

Ludovic Orban: Nici eu, nici echipa mea nu am cauzat așa ceva

„Îmi cer scuze membrilor PNL, simpatizanților PNL și orașului Timișoara pentru spectacolul la care au fost martori, deși nici eu și nici echipa mea nu am cauzat așa ceva. Nu am anticipat o confruntare fizică și am semnat contract cu o firmă de pază doar pentru asigurarea fluxului la intrare și pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii Covid-19. Nici prin cap nu mi-a trecut că, într-o țară democratică, în orașul Revoluției, 200 de oameni pot forța ușile și pot prelua nelegitim o conferință de alegeri”, a explicat liderul PNL Timiș pe pagina sa de Facebook.

Nica susține că „evenimentul de la Filarmonica Timișoara va rămâne o pată neagră pe obrazul PNL. La fel ca recentele alegeri PNL de la Vaslui sau de la Pitești”.

„În doar o săptămână, cu implicarea unor oameni de care mă dezic total, alegerile interne PNL s-au transformat într-o serie de bâlciuri violente.

Iar pentru că setea de putere personală nu poate justifica vreodată distrugerea unui partid, spun cu părere de rău că, după ziua de sâmbătă, Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL”, a declarat președintele CJ Timiș.

În aceste zile au loc alegeri în toate filialele PNL din țară, existând conflicte deschise între susținătorii lui Florin Cîțu și cei ai lui Ludovic Orban.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI