Anunț! Care sunt persoanele care vor avea nevoie de un rapel anual împotriva Covid-19

Specialiștii OMS estimează că persoanele din categoriile vulnerabile, cum ar fi bolnavii sau bătrânii, vor avea nevoie de un rapel anual împotriva Covid-19.

Oamenii în vârstă sau cei cu boli cronice vor fi nevoiți să fie vaccinați cu o doză anuală de rapel pentru a fi protejați împotriva noilor mutații de Covid-19.

Reuters citează un document care arată că OMS consideră că cel mai probabil scenariu este acela în care persoanele vulnerabile să fie vaccinate anual anti-coronavirus.

Producătorii de vaccinuri anti-Covid Moderna și Pfizer/BioNTech sunt singurii care au anunțat că pe viitor va fi nevoie de o a treia doză de ser pentru ca imunitatea să fie menținută la un nivel constant.

Dovezile științifice în acest sens nu sunt încă concludente.

Documentul, datat cu 8 iunie este încă „în lucru” și prevede că 12 miliarde de doze de vaccin anti-Covid vor fi produse la nivel global anul viitor. Această estimare este ceva mai mare decât prognoza pentru 11 miliarde de doze din acest an citată de Federația Internațională a Producătorilor Farmaceutici și Asociațiilor, fapt ce arată că nu este așteptată o creștere semnificativă a producției de vaccinuri în 2022.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI