Veneția este în pericol! Orașul trebuie să ia măsuri urgente

Veneția, unul din cele mai vizitate orașe ale Italiei, ar putea fi pusă pe lista orașelor în pericol. Avertismentul a fost făcut de organizația UNESCO.

Veneția este pusă pusă în pericol dacă orașul nu va interzice permanent navele de croazieră.

Conform The Guardian, UNESCO ar putea cere guvernului italian să ia măsuri până în luna februarie pentru remedierea acestei situații.

„Este nevoie urgent de o soluție pe termen lung. O soluție care va împiedica accesul total la lagună, redirecționându-le către alte porturi din zonă. ”, a transmis UNESCO.

Guvernul italian anunțase că navele de croazieră vor fi interzise din centrul istoric al orașului. Cu toate acestea, la începutul lunii iunie o ambarcațiune de acest fel a navigat în oraș pentru prima dată de când a început pandemia.

Interdicția anunțată de Guvern va intra însă în vigoare odată cu finalizarea terminalelor din afara lagunei. Aici ar trebui să staționeze navele de croazieră pe viitor.

Momentan nu a fost lansată o licitație pentru construcția lor. O parte din trafic ar putea fi redirecționată către un port din apropiere începând cu anul viitor.

„Din păcate, decizia Unesco a fost în aer de ceva timp. Punerea Veneției pe lista orașelor aflate în pericol ar fi o problemă serioasă pentru țara noastră și nu mai este timp de pierdut. Un pas important a fost deja făcut cu ultimul decret, dar trebuie să facem mai mult și să interzicem imediat trecerea navelor mari în canalul Giudecca „, a spus ministrul italian al culturii, Dario Franceschini.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI