Descoperire inedită făcută în Botswana! Este printre cele mai mari diamante din lume

O descoperire inedită a fost făcută recent în Botswana. A fost găsit un diamant de 1.098 de carate.

Piatra valoroasă este, se pare, al treilea cel mai mare diamant din lume. Firma minieră Debswana a anunțat că piatra a fost găsită pe 1 iunie.

Conform The Guardian, descoperirea a fost prezentată miercuri de directorul companiei, Lynette Armstrong, președintelui țării, Mokgweetsi Masisi.

Diamantul este al treilea ca mărime din lume. Al doilea cel mai mare diamant din lume este Cullinan, are 3.106 de carate și a fost descoperit în 1905, în Africa de Sud. Cel mai mare diamant din lume se numește Lesedi La Rona, are 1.109 de carate și a fost găsit în Botswana în 2015.

„Acesta este cel mai mare diamant recuperat de Debswana în istoria sa de peste 50 de ani de funcționare(…)Această piatră rară și extraordinară… înseamnă foarte mult în contextul diamantelor și al Botswanei. Aduce speranță unei națiuni greu încercate”, a spus Armstrong.

Ministrul Mineralelor din Botswana, Lefoko Moagi, a declarat că ultima descoperire nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Botswana.

Pandemia de coronavirus a provocat scăderea vânzărilor de diamante în Botswana anul trecut. Diamantul nou descoperit la mina Jwaneng nu primit încă un nume.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI