Noi detalii din cazul morții lui Maradona. Ancheta continuă

Ancheta din cazul morții lui Diego Maradona continuă. Infirmierul de noapte al acestuia s-a prezentat la Parchetul argentinian unde a făcut mai multe mărturii.

Acesta a negat în fața Parchetului concluzia comisiei medicale care se ocupă cu ancheta din cazul morții lui Diego Maradona.

Concluziile comisiei medicale au arătat că Maradona ar fi murit „într-o agonie lentă”. Infirmierul a declarat în fața instanței că a primit ordin să nu-l trezească din somn pe fotbalist.

Ricardo Almiron este infirmierul personal al lui Diego Maradona. Bărbatul în vârstă de 37 de ani, a stat mai bine de şapte ore la parchetul din San Isidro pentru a da declarații.

Suspiciunea anchetatorilor este că infirmierul minte cânt sunt că Maradona dormea ​​şi respira normal cu câteva ore înainte să moară. Autopsia care a fost făcută a demonstrat faptul că starul nu a avut o moarte ușoară, acesta agonizând în ultimele ore de viață.

Avocatul infirmierului, Franco Chiarelli, spune că acesta a avut „ordin să nu trezească pacientul”, dar cu toate acestea „a avut înţelepciunea de a-şi îndeplini sarcina” de a-l supraveghea.

„Clientul meu l-a tratat întotdeauna pe Maradona ca pe un pacient cu complexitate psihiatrică, o problemă legată de abstinenţă”, a spus avocatul, conform Le Figaro.

Diego Maradona a murit în anul 2020, la vârsta de 60 de ani, cauza decesului fiind atac de cord. Fotbalistul suferea de mai multe probleme de sănătate, printre care probleme la rinichi, ficat și inimă.

Fotbalistul s-a stins din viață la reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires, la doar câteva săptămâni după o operaţie pentru un hematom la cap.

Şapte persoane au fost acuzate de „omor simplu cu premeditare” de către procurorii care anchetează moartea fostului fotbalist Diego Maradona.

În dosar vor mai fi audiate infirmiera Dahiana Gisela Madrid, coordonatorul infirmierilor, Mariano Perroni, medicul care a coordonat spitalizarea acasă a fostului fotbalist, Nancy Forlini, psihologul Carlos Angel Diaz, psihiatrul Agustina Cosachov şi neurochirurgul Leopoldo Luque, indicat drept medicul de familie al lui Maradona.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI