Renate Weber, dată afară! Kelemen Hunor a anunțat când va fi schimbat Avocatul Poporului

Vicepreședintele Kelemen Hunor a anunțat că în septembrie Renate Weber va fi schimbată din funcția de Avocat al Poporului.

Conform liderului UDMR, astăzi, în plenul reunit al Parlamentului, vor fi respinse rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, urmând ca peste trei luni Renate Weber să fie înlocuită.

„Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre”, a declarat liderul UDMR.

Până în prezent, în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume pentru preluarea funcției de conducere în cadrul instituției Avocatul Poporului, printre care Flavius Baias, susținut de PNL, și Gyula Fabian, susținut de UDMR.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.

„Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea o altă şedinţă, probabil undeva în septembrie, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului.

Suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul”, a menţionat el.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI