Alertă: 100 000 de farmacii au fost închise. Medicamente pentru coronavirus, vândute online

Un număr de 100 000 de farmacii false au fost închise definitiv. Acestea comercializau medicamente contrafăcute pentru tratarea Covid-19.

Zeci de mii de farmacii au fost închise în luna mai. Produsele erau vândute online.

Operațiunea Pangea efectuată de Interpol a eliminat de pe piețe 100.000 de comercianți online care vindeau medicamente false, informează BBC.

Poliția britanică a confiscat în total medicamente în valoare de 13 milioane de dolari.

Acțiunea Interpol a fost cea mai mare operațiune de după 2008. Infractorii se îmbogățiseră profitând de contextul pandemic.

Între 18 și 25 mai 2021 au fost efectuate 277 de arestări în 92 de țări. În total au fost confiscate produse farmaceutice în valoare de peste 20 de milioane de dolari.

Cele mai multe produse vândute în aceste farmacii erau kituri de testare Covid-19 neautorizate sau false.

În total au fost eliminate 3.100 de linkuri cu reclame pentru vânzarea ilegală de medicamente neaprobate și au închis 43 de pagini web din UK.

„Vânzarea online de medicamente ilicite continuă să fie un pericol pentru siguranța publică și de aceea astfel de operațiuni ca Pangea rămân vitale în combaterea acestei amenințări globale. Întrucât pandemia a forțat tot mai mulți oameni să-și mute viețile online, infractorii au fost prompți în țintirea acestor noi clienți. Infracțiunile continuă să evolueze în vremea pandemiei Covid-19, iar autoritățile trebuie să rămână vigilente în eradicarea rețelelor criminale implicate în proliferarea produselor farmaceutice ilicite, în special prin platforme online”, a spus secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI